create counter
header

Solliciteren algemeen

Je Motivatie Overbrengen in een sollicitatie? Zo Doe Je dat!

Een sollicitatiebrief en –gesprek draaien eigenlijk om één vraag: waarom ben jij geschikt voor deze functie? Jouw geschiktheid heeft voor een heel groot deel te maken met je motivatie. Gemotiveerde werknemers werken harder en bereiken daardoor betere resultaten. Bovendien hebben ze meer kans om hogerop te klimmen.

Het is dan ook van groot belang dat jij je motivatie weet over te brengen in een sollicitatie. Omdat motivatie toch vooral een gevoel is, kan dat lastig zijn. Daarom hebben wij dit artikel voor jou. Hierin lees je precies hoe je jouw potentiële werkgever kunt overtuigen van jouw motivatie en competentie.

Klik hier om verder te lezen »

De Beste Tips Om Jouw Sollicitatie Succesvol Te maken!

Stel je voor, je hebt geen baan. Of je hebt een baan waar je zeer ontevreden over bent. Je besluit om initiatief te nemen en te zoeken naar een baan die je gelukkig maakt. Maar er staat één ding in de weg. Sollicitaties, we kennen het allemaal. Zelfs als je één van de weinige sollicitanten bent, is het nog iets heel spannends om te doen. Je komt binnen met knikkende knieën, hoe goed je jezelf voorbereid hebt.

Er is niemand die moeiteloos door een sollicitatie heen komt. Er zijn een paar karaktereigenschappen die een persoon vaak op weg helpen. Extraverte mensen, mensen die graag contact hebben met anderen, zijn vaak in het voordeel. Mensen die goed zijn in spreken in het openbaar en snel kunnen denken hebben in veel gevallen ook een streepje voor. Maar niet iedereen heeft dit geluk.

Klik hier om verder te lezen »

Open sollicitatie; de Beste Tips Om Te slagen!

Een open sollicitatie is eigenlijk niets anders dan bij een bedrijf solliciteren, maar zonder dat je op een vacature reageert. Je stuurt dus een brief naar het bedrijf met jouw motivatie en het soort baan waar je naar solliciteert, zonder dat het bedrijf per se op zoek is naar een nieuwe werknemer. Hiermee hoop je een baan te krijgen bij een bedrijf dat jou erg aanspreekt.

Open sollicitaties hebben als voordeel dat je zelf gelijk veel initiatief toont. En zo’n enthousiaste medewerker wil natuurlijk geen enkel bedrijf mislopen. Met een open sollicitatie kun je daarom al op een voorsprong komen, mits je het goed aanpakt in je sollicitatiebrief. Daarom lees je hier tips voor het schrijven van een brief voor je open sollicitatie!

Klik hier om verder te lezen »

Stel een Brief Op Waarmee Je een Leuke Baan Krijgt!

Bijna iedereen heeft wel eens een brief geschreven om een baan te krijgen. Tegenwoordig doen zelfs kinderen dit om een baantje bij de lokale supermarkt te krijgen! Om een echt leuke baan te krijgen is het belangrijk om een goede brief op te stellen. Op basis van jouw sollicitatiebrief zal de werkgever immers besluiten of je interessant genoeg bent om op gesprek te komen.

In dit artikel kan je alles lezen over zo’n brief. Je komt te weten hoe je een perfecte sollicitatiebrief op kunt stellen. Er wordt eerst uitgelegd wat een sollicitatiebrief precies is. Later leer je hoe je de brief op kunt stellen en wat het verschil is tussen een CV en een sollicitatiebrief.

Klik hier om verder te lezen »

Solliciteren naar weekendwerk

Veel jonge mensen zijn op zoek naar werk in het weekend. Weekendwerk wordt over het algemeen het meest gedaan door jongeren zoals studenten en scholieren. Denk maar aan de meisjes achter de kassa in de Albert Heijn of de jongens in de kassen om zeven uur ’s ochtends. Een baantje in het weekend is voor zeer veel mensen erg populair. Lees hieronder meer waarom zo veel mensen graag in het weekend willen werken, welke soorten weekendwerk er allemaal zijn en wat jij kunt doen om een baan in het weekend te krijgen. Klik hier om verder te lezen »

Werken in het Buitenland: Hoe Maak ik de Droom Waar?

Werken in het buitenland. Voor veel Nederlanders een droom. Echter wel een droom die de nodige moeite kost om te verwezenlijken. Er moet bijvoorbeeld, om maar eens te beginnen, een visum worden geregeld, een woning worden gevonden, spullen worden verhuisd, misschien een taal worden geleerd en, natuurlijk, er moet een baan worden gevonden…

Maar wie voorbij al het gedoe kijkt en zijn doel voor ogen houdt ziet toch vooral de voordelen van werken in het buitenland. Het is, om kort te gaan, een geweldige ervaring. Er zit iets opwindends in het achterlaten van alles wat bekend voor je is.

Desondanks is werken in het buitenland een stap die je goed dient te overwegen. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Zoals gezegd: alles achter je laten kan erg spannend zijn, maar is ook een stap die verregaande consequenties heeft. Vrienden, familie – je zult ze een stuk minder vaak zien, zeker als je naar New York, Hongkong of Sidney verhuist.

 

Klik hier om verder te lezen »

Gezocht: Supermens – Of Hoe Je Niet Moet Schrikken Van Een Vacature

Niet zelden slaat de schrik je even om het hart wanneer je een vacature doorneemt. De persoon die ze zoeken dient aan zoveel eigenschappen en functievereisten voldoen, het is bijna niet menselijk meer. Nee, het lijkt wel alsof ze niet op zoek zijn naar een normaal mens van vlees en bloed, maar naar een supermens die alle kwalificaties van de perfecte werknemer in zich verenigt.

Vooral de volgende eigenschappen zijn inmiddels heuse vacatureklassiekers. Vaak vind je in ieder geval een aantal van hen terug in een vacature:

 • Flexibel
 • Communicatief
 • Sociaal vaardig
 • Stressbestendig
 • Resultaatgericht
 • Zowel in staat zelfstandig te werken als in samenwerkingsverband
 • Nauwkeurig
 • Klantgericht
 • Assertief
 • Initiatiefrijk
 • Commercieel

En nu? Laat je je door een dergelijke indrukwekkende lijst uit het veld slaan? Denk je: O, voor deze baan kom ik dus echt niet in aanmerking…?

Nee, natuurlijk niet!

 

Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatie? In 3 stappen naar een nieuwe baan!

Een sollicitatie is niet iets dat je lichtvaardig moet opvatten. Je wilt dolgraag aan het werk in die leuke nieuwe functie, dan moet je er ook voor de volle honderd procent voor gaan. Je sollicitatiebrief?  Een waar literair meesterwerk wordt het! Helemaal in combinatie met je imponerende cv… En tijdens het sollicitatiegesprek ben je vastbesloten een verpletterende indruk achter te laten.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Zo eenvoudig is het niet om een goede brief te schrijven. Een cv flans je ook niet zomaar in elkaar. En zo’n zakelijk gesprek is al helemaal een stressvolle situatie…

Hoe houd je het hoofd koel? Hoe maak je je sollicitatie tot een succes? Lees hier hoe je in drie stappen grote indruk kunt maken op je toekomstige werkgever!

 • Stap 1: Wees origineel
 • Stap 2: Wees duidelijk
 • Stap 3: Toon initiatief 

Klik hier om verder te lezen »

Solliciteren Vervelend? Zo Maak je de Sollicitatie Weer Leuk!

Solliciteren, ik heb er zelf inmiddels mijn strepen ruimschoots in verdiend. Na het behalen van mijn diploma heb ik de ene na de andere sollicitatie de deur uitgestuurd. Meestal vond ik een paar dagen later een keurige bedankmail in mijn inbox waarin me werd medegedeeld dat iemand anders (helaas!) de baan had gekregen, iemand die beter aan het gezochte profiel voldeed dan ik.

Soms ook volgde er helemaal geen antwoord. Na een telefoontje bleek dan dat ze iemand anders hadden gevonden, iemand die beter aan het gezochte profiel voldeed dan ik.

In een heel enkel geval werd ik uitgenodigd voor een gesprek. En ook dan was ik er natuurlijk nog lang niet, je bent slechts door de eerste ronde, en hoe goed zo’n gesprek ook ging, ik was nog nergens zeker van, zo bleek. Er waren immers nog andere kandidaten, en niet zelden zat daar iemand tussen die, je raadt het al, beter aan het gezochte profiel voldeed dan ik.

Klik hier om verder te lezen »