create counter
header

Werk vinden

Alles over het vinden van een geschikte baan.

Zo Vind Je de Baan die het Best bij Jou past!

Een baan is hard nodig. Hoewel je in Nederland een uitkering kan krijgen wanneer je niet werkt, willen veel mensen toch graag een baan. Een baan helpt je functioneren in de maatschappij, geeft je meer geld dan een uitkering en geeft je een kans om je talenten te onderzoeken en te gebruiken.

Maar een baan zoeken kan soms lastig zijn. Er zijn mensen die aangeven problemen te hebben met solliciteren. Andere groepen mensen kunnen wel solliciteren, maar kunnen geen baan vinden die bij hen past. Er zijn ook mensen die vaak ontslagen worden, en maar niet kunnen begrijpen waar het aan ligt. Zij vinden wel een baan, maar kunnen hem niet houden.

Klik hier om verder te lezen »

Wil jij een spannende baan? Ga werken bij de politie!

Ben jij in staat om in stressvolle situaties kalm te blijven? Kan je goed samenwerken? Vind je het leuk om andere mensen te helpen? Als je deze vragen met ‘ja’ beantwoord is een baan bij de politie waarschijnlijk iets voor jou!

Indien je nog niet op alle vragen ‘ja’ kunt beantwoorden hoef je ook niet te treuren. Met doorzettingsvermogen en de goede training kom je er ook wel! Het is wel belangrijk dat je door de selectieprocedure komt. Als dit je niet lukt, mag je namelijk geen functie bij de politie vervullen. De procedure test onder andere je persoonlijkheid, intelligentie en conditie. Klik hier om verder te lezen »

Je aanmelden voor juridische vacatures

Veel mensen zijn enthousiast over de rechtsgeleerdheid. De studie rechten is één van de grootsten in heel Nederland, en dit is niet voor niets. Bedenk je maar eens waarvoor rechten allemaal nodig zijn. Steelt een kassamedewerkster van de lokale supermarkt geld uit de kassa? Dan kan zij aangeklaagd worden, maar zij kan op haar beurt ook een advocaat inschakelen. Maar ook in gevallen die niet crimineel zijn, zijn mensen die zich in de rechten interesseren nodig. Klik hier om verder te lezen »

Solliciteren naar weekendwerk

Veel jonge mensen zijn op zoek naar werk in het weekend. Weekendwerk wordt over het algemeen het meest gedaan door jongeren zoals studenten en scholieren. Denk maar aan de meisjes achter de kassa in de Albert Heijn of de jongens in de kassen om zeven uur ’s ochtends. Een baantje in het weekend is voor zeer veel mensen erg populair. Lees hieronder meer waarom zo veel mensen graag in het weekend willen werken, welke soorten weekendwerk er allemaal zijn en wat jij kunt doen om een baan in het weekend te krijgen. Klik hier om verder te lezen »

Op zoek naar een baan in de buurt?

Een baan is voor iedereen weer anders. Het kan simpelweg een manier zijn om geld te verdienen, maar vaak hebben mensen ook nog andere redenen om de baan te doen die ze nu doen. Veel mensen zijn enthousiast over hun baan. De meeste mensen vinden een aantal zaken extra belangrijk wanneer ze kijken naar de baan die ze hebben. We zetten ze even voor je op een rijtje: Klik hier om verder te lezen »

Hoe solliciteer ik naar een baan in de zorg?

In de zorg zijn altijd mensen nodig. Zieke mensen zullen altijd geholpen moeten worden, net zoals oude mensen in grote mate ondersteund moeten worden. Maar ondanks dat er veel mensen nodig zijn, wordt niet iedereen aangenomen.

Naar wat voor soort mensen zijn werkgevers in de zorg op zoek? En wat kan jij doen zodat je wordt aangenomen in de zorg? In dit artikel kan je de antwoorden op deze vragen lezen. Klik hier om verder te lezen »

Werken op Schiphol; wat zijn de mogelijkheden?

Schiphol is één van de grootste werkgevers van Nederland, zowel direct als indirect. Naast dat er op het vliegveld zelf veel banen te vinden zijn, hebben ook verschillende bedrijven zich gevestigd op of naast het vliegveld. Dit maakt dat Schiphol een belangrijke plaats is voor veel mensen die werk zoeken. Is het ook jouw droom om op het grootste vliegveld van Nederland te werken? En wil je weten wat er precies mogelijk is? Lees dan verder! Klik hier om verder te lezen »

Een baan vinden, zo doe je dat!

Je hebt er waarschijnlijk wel over gelezen de afgelopen paar maanden; steeds meer mensen verliezen hun baan door reorganisaties, bezuinigingen en faillissementen. De werkeloosheid in Nederland is de laatste jaren licht gestegen, voornamelijk door de economische crisis. Deze werkeloze mensen hebben vaak moeite om een nieuwe baan te vinden. Ze weten bijvoorbeeld niet waar ze moeten beginnen met zoeken, of ze worden onzeker naarmate ze veel sollicitatiebrieven hebben gestuurd maar nog steeds geen werk hebben.

Ben jij ook je baan verloren door de crisis? Of ben je juist fris en fruitig op de arbeidsmarkt gekomen na een opleiding? Wil je graag zo snel mogelijk weer aan de slag? In dit artikel vind je allerlei tips om snel weer een baan te vinden!

Klik hier om verder te lezen »

Vakantiewerk – Een Extra Zakcentje én Nuttige Ervaring. Doen dus!

Vakantiewerk? Ik keek daar vroeger enorm op neer. Ik bedoel: wat doen ‘vakantie’ en ‘werk’ in één woord? De bedoeling van een vakantie is nu juist dat je niet werkt en eindelijk eens lekker tot rust komt.

Toen mijn ouders erom zeurden dat ik een bijbaantje moest nemen in de zomervakantie was ik dan ook resoluut: nee, nee en nog eens nee!

Inmiddels ben ik ouder en wijzer en kijk ik er heel anders tegenaan. Vakantiewerk is juist leuk. Je komt in een voor jou nieuwe omgeving terecht, leert nieuwe mensen kennen en doet toch iets anders dan je normaal doet, waardoor je er én even tussenuit bent én nuttig werk verricht. Wat wil een mens nog meer?

Maar vakantiewerk heeft nog veel meer voordelen. Ik vertel het je in dit artikel. Ook geef ik een aantal tips voor het vinden van leuk en geschikt vakantiewerk.

 

Klik hier om verder te lezen »