create counter
header

Werken op Schiphol; wat zijn de mogelijkheden?

Schiphol is één van de grootste werkgevers van Nederland, zowel direct als indirect. Naast dat er op het vliegveld zelf veel banen te vinden zijn, hebben ook verschillende bedrijven zich gevestigd op of naast het vliegveld. Dit maakt dat Schiphol een belangrijke plaats is voor veel mensen die werk zoeken. Is het ook jouw droom om op het grootste vliegveld van Nederland te werken? En wil je weten wat er precies mogelijk is? Lees dan verder!

Soorten banen op Schiphol

Omdat Schiphol zo’n groot vliegveld is (voor Nederlandse begrippen) zijn er ook talloze banen te bedenken. Het vliegveld groeit nog steeds en zoekt altijd mogelijkheden om verder uit te breiden, wat natuurlijk meer banen betekent. De kans is groot dat je je nog niet beseft hoeveel soorten banen er op Schiphol te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan banen in de volgende categorieën:

Techniek

Vliegtuigen zijn geavanceerde apparaten die goed onderhouden moeten worden. Maar ook op andere vlakken zijn technici nodig, bijvoorbeeld voor de schoonmaakmachines voor de vliegtuigen, de bagagebanden en de vele voertuigen die op het vliegveld te vinden zijn. Schiphol streeft naar de hoogste technische kwaliteit en daarvoor zijn veel technische werknemers nodig. Je werkt als technicus op Schiphol nauw samen met andere specialisten van allerlei vakgebieden.

Wat ook erg aanspreekt is het feit dat je je werk direct terugziet. Als er bijvoorbeeld iets in een vliegtuig kapot is, kan het een goed gevoel geven als je dat vliegtuig even later ziet opstijgen na jouw reparaties. Je kunt ook wat minder opvallend werk verrichten, zoals reparaties aan het energienetwerk, de wegen op Schiphol onderhouden of iets op de terminal vervangen. Als technicus op Schiphol zal je je nooit vervelen!

ICT

Computers en informatiesystemen worden overal op de wereld steeds belangrijker, maar Schiphol is daar wel een heel goed voorbeeld van. Overal op het vliegveld vind je computers en andere informatieapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan de borden met vertrektijden, de computers die gebruikt worden bij het inchecken van de bagage en de software die de röntgenapparaten laat werken. Daarom is het een grote uitdaging om als ICT’er op Schiphol te werken.

Je bent betrokken bij nieuwe, innovatie projecten en je werk is dagelijks zichtbaar. Ook kun je meedenken over het optimaliseren van de informatiesystemen op Schiphol. Hoe kun je bijvoorbeeld de beveiligingssystemen verbeteren? Is er software te ontwikkelen die mensen bijvoorbeeld via een app alles laat weten over hun vlucht? Werken op Schiphol als ICT’er is dus altijd uitdagend en innovatief!

Operatie

Op Schiphol komen en vertrekken dagelijks duizenden mensen. Het is van groot belang dat al deze vluchten en het begeleiden van de mensen naar hun vlucht goed verlopen. Vertraging is namelijk iets waar helemaal niemand zin in heeft. Ook in een noodgeval moet er snel en adequaat gehandeld worden, omdat er zoveel mensen betrokken zijn op het vliegveld.

Spreekt het jou aan om ervoor te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid op Schiphol? Ga dan werken bij Operatie! Hier kun je aan het werk als beveiligingsmedewerker, kun je bij de afhandeling van de bagage en vracht terecht of werk je als hulpverlener. Alles om de passagiers een goede reis te verzorgen!

Finance

Ook op financieel gebied zijn er veel banen beschikbaar op Schiphol. Zo’n grote organisatie heeft natuurlijk ontzettend veel financiële verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden en sluiten van contracten met leveranciers en partners, of een budget regelen voor het ontwikkelen van een nieuw project.

Als je bij Finance op Schiphol wilt werken, moet je niet bang zijn om groot te denken. Voor Nederlandse begrippen is Schiphol immers enorm, met enorme financiële verplichtingen. Denk jij dat je het in je hebt om met zulke financiële verantwoordelijkheden te werken? Waar wacht je dan nog op!

Commercie

Misschien heb je zelf wel eens vanaf Schiphol gevlogen. Dan weet je hoe vervelend het kan zijn om lang op je vlucht te moeten wachten. Gelukkig zijn er op het vliegveld meer dan genoeg winkels en eetgelegenheden waar passagiers hun tijd voor de vlucht kunnen doorbrengen. En ook in deze sector zijn natuurlijk medewerkers nodig!

Schiphol is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor haar passagiers en altijd gericht op de klant. Het is dus belangrijk dat je aandacht hebt voor de passagier als je in de Commercie wilt werken op Schiphol.

Maar ook naast de winkels zijn er veel banen op het gebied bij commercie. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers bij de parkeerterreinen, of mensen die promotionele acties op Schiphol uitwerken. Ben jij die ideale verkoopmedewerkster, koffieverkoper of marketeer? Zoek dan gelijk een vacature en ga werken op Schiphol!

 

Waarom werken op Schiphol?

Schiphol is dé werkplek voor mensen die zichzelf willen ontplooien. Omdat er op Schiphol zoveel verschillende banen te vervullen zijn, kun je binnen het vliegveld jezelf goed ontwikkelen. Schiphol doet er veel aan om haar medewerkers zo goed mogelijk aan het werk te kunnen zetten. Daarbij vinden ze zelfontwikkeling erg belangrijk. Als je op Schiphol het gevoel hebt dat je liever in een ander deel van het vliegveld zou werken, is dat prima mogelijk.

Het vliegveld investeert veel in haar medewerkers, om optimale service te kunnen garanderen. Want tevreden werknemers zorgen bijna automatisch voor tevreden klanten! Daarom heeft Schiphol veel trainingen en opleidingen ontwikkeld, die erg praktijkgericht zijn. Zo leer je precies wat je nodig hebt op het vliegveld. Ook zorgt Schiphol voor veel begeleiding, door ervaren collega’s in te zetten om nieuwe werknemers te begeleiden in hun nieuwe baan.

Maar ook voor mensen die het binnen het vliegveld hogerop zoeken heeft Schiphol veel mogelijkheden. Er is een speciaal opleidingsprogramma voor mensen die een baan zoeken in management of leidinggevende functies. Zo kun je jezelf als expert verder ontwikkelen, kun je een afdeling van het vliegveld gaan leiden of word je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe medewerkers. Ook op hoger niveau is er op Schiphol dus ontzettend veel mogelijk. Kijk vandaag nog naar vacatures bij het vliegveld en zoek het hogerop!

Leer de ‘magische formule’ voor het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven

Perry Kroes is een autoriteit op het gebied van solliciteren, een cv opstellen en het vinden van je ideale baan.

In zijn baanbrekende methode leer je onder andere:

  • Hoe je jezelf kunt verkopen zonder op te scheppen
  • De ‘magische sollicitatiebrief-formule’ uitgelegd in 10+1 regels
  • De indeling van de moderne sollicitatiebrief- en email
  • En nog veel, veel meer!

Perry’s Sollicitatie Handboek Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *