create counter
header

Overig

Schrijf een Goede Zakelijke Brief met dit voorbeeld!

Met beleefdheid kom je ergens. Wil je iets aanvragen bij de klantenservice, dan word je veel sneller geholpen als je dit beleefd doet. Wanneer je iets nodig hebt van je partner, schreeuw je niet wat je van hem of haar verlangt. Maar duidelijkheid is ook van belang; niemand kan je geven wat je wilt als ze niet weten wat dat is. Door beleefd en duidelijk iets te vragen, is het veel makkelijker iets te krijgen.

Daarom bestaan er zakelijke brieven. Zakelijke brieven worden geschreven wanneer je een verzoek of vraag hebt. Deze brieven zijn per definitie beleefd en duidelijk. Als je wilt weten welke soorten zakelijke brieven er zijn, wat je wel en niet in je zakelijke brief zet en een voorbeeld van een zakelijke brief wilt zien, lees dan verder.

Klik hier om verder te lezen »

Ontslagbrief schrijven? Hier Vind Je een Duidelijk voorbeeld!

Ontslag nemen is vaak niet eenvoudig. In veel gevallen is het nemen van ontslag een gevolg van een minder prettige omstandigheid. Soms is er wat onenigheid op de werkvloer, of voel je je niet meer thuis tussen je collega’s. In andere situaties kan het zijn dat het bedrijf heeft aangegeven niet veel vertrouwen meer in je te hebben.

Natuurlijk hoeft een ontslag niet altijd om onprettige redenen te zijn. Je kunt ook ontslag nemen omdat je een betere baan aangeboden hebt gekregen, of omdat je een andere kant in wilt slaan. Dit kan juist erg spannend en opwindend zijn!

Klik hier om verder te lezen »

Het Beste Voorbeeld van een Zakelijke Brief Vind Je Hier!

We moeten het allemaal een keer onder ogen zien: het schrijven van een zakelijke brief. Soms moet je een dergelijke brief schrijven om iets gedaan te krijgen of juist ongedaan te maken. Je kunt een bedrijf niet zomaar facebooken hierover, en het is belangrijk om beleefd te blijven. Daarom is het handig om te weten hoe je nu een zakelijke brief moet schrijven.

Een zakelijke brief schrijven is jammer genoeg niet voor iedereen even eenvoudig. Er zijn veel dingen waar je op moet letten. Dit kan te maken hebben met stijl, inhoud en juistheid van spelling en grammatica. Voor veel mensen is het lastig om al deze zaken allemaal tegelijk goed te plaatsen. Daarnaast zijn er ook nog allemaal regels aangaande de vorm van je brief.

Klik hier om verder te lezen »

Wil je een perfecte motivatiebrief schrijven? Kijk hier voor een voorbeeld!

In een motivatiebrief moet jij zo goed mogelijk uiteenzetten waarom een bedrijf jou moet uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Zoals de naam al aangeeft probeer je zo volledig en origineel mogelijk jouw motivatie voor een bepaalde functie over te brengen.

Maar om vanuit het niets een motivatiebrief te schrijven is voor veel mensen lastig. Hoe zit de opbouw precies in elkaar? Wat moet er in je brief staan en wat moet je juist vermijden? Hier lees je enkele voorbeelden van goede én slechte motivatiebrieven.  Klik hier om verder te lezen »

Zo Maak Je een Goed Cv en Krijg Je Jouw droombaan!

CV staat voor curriculum vitae (levensloop in het Latijn). Het is letterlijk een samenvatting van jouw leven. In je CV noteer je informatie die relevant is voor de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke gegevens, opleidingen, functies, cursussen en eventueel ook nog overige zaken.

Zowel voor jou als de werkgever is het een zeer belangrijk document. De werkgever krijgt een duidelijk overzicht waarmee hij of zij snel kan zien wat voor persoon jij bent. Voor jou is het belangrijk omdat je enkel met een goed CV een leuke baan zult krijgen. Klik hier om verder te lezen »

Hoe schrijf ik een goede ontslagbrief?

Wanneer u besluit ontslag te nemen doet u dit door een ontslagbrief aan uw werkgever te schrijven. U beëindigt hiermee de arbeidsovereenkomst op officiële wijze. Het is belangrijk dat de brief op een correcte manier opgesteld is.

In de ontslagbrief maakt u duidelijk waarom u de arbeidsovereenkomst opzegt. Soms kan dit de daadwerkelijke reden zijn. Als u bijvoorbeeld zwanger wordt en tijd vrij wilt maken om voor u kind te zorgen kunt u dit gewoon vermelden als reden. Soms is de reden echter zeer gecompliceerd. Wanneer u uw baan opzegt omdat u het niet goed met uw baas kan vinden is het verstandiger een andere reden van ontslag op te geven. Denk bijvoorbeeld aan ‘een nieuwe uitdaging zoeken’ of ‘werk dichter in de buurt van mijn woonplaats’. Dit doet u omdat misschien nog een referentie van uw huidige werkgever nodig hebt. Klik hier om verder te lezen »

Voorbeeld Motivatiebrief – Hoe het Niet & Wel Moet + Tips

Solliciteren kan soms lastig zijn. Veel mensen lopen tegen het opstellen van hun CV aan, vinden het schrijven van een motivatiebrief lastig en zien erg op tegen sollicitatiegesprekken. Daarom zijn er veel bedrijven opgestart om je te helpen solliciteren en je de baan van je dromen te laten vinden.

Dit artikel gaat over een voorbeeld van een motivatiebrief. In een motivatiebrief geeft de sollicitant aan waarom hij of zij solliciteert naar een functie,maar ook waarom hij of zij aangenomen moet worden. Bijna elk bedrijf verlangt van je dat je een motivatiebrief opstelt waarin je deze punten uitgebreid behandelt. Het kan je toegangsbewijs zijn tot het krijgen van een baan, of de reden waarom je niet aangenomen wordt hoewel je wel heel geschikt bent. Klik hier om verder te lezen »

Thuiswerk – Hoe Houd Ik Mezelf Aan Het Werk?

Thuiswerk, voor velen is het een droom. Je kan lekker zelf je eigen ritme bepalen, kan iets te eten of te drinken pakken wanneer jij dat wilt, en als je even wat langer op bed wilt blijven liggen, is dat geen enkel probleem – je bent volledig je eigen baas wat dat betreft.

Vooral voor mensen met kinderen is thuiswerk een uitkomst. Ze kunnen hun werk uitstekend combineren met de zorg voor hun kinderen, die ze gewoon naar school kunnen brengen en weer kunnen ophalen.

Maar ook om andere redenen kan thuiswerk erg voordelig zijn. Zo heb je geen reiskosten en hoef je het huishouden niet langer te laten versloffen (of tot het weekend te bewaren). Een eventuele huishoudster of au-pair hoef je niet in te huren.

Toch kleven er ook nadelen aan thuiswerk. Je hebt bijvoorbeeld geen contact met collega’s. Maar misschien nog wel het belangrijkste: de discipline. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf aan het werk houdt?

In dit artikel vertellen we je iets meer over thuiswerk. Hoe kom je er aan? Welke soorten zijn er? En wanneer je eenmaal vanuit huis kunt werken: hoe leg je jezelf een strakke discipline op?

 

Klik hier om verder te lezen »