create counter
header

Algemeen

indirect jezelf helpen met een baan vinden?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je geen baan kan vinden.

Als het een lange tijd aanhoudt kan je manieren zoeken om jezelf op indirecte wijze te verbeteren en de kans te vergroten dat je een baan vindt.

Je kan bijvoorbeeld personal coaching nemen van ivpp: http://www.ivpp.nl/personal-coaching/

Met personal coaching kan je werken aan persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, zelfvertrouwen, of sociale vaardigheden.

Dit alles kan een positieve bijdrage hebben bij het vinden van een baan.

Liggen de problemen dieper dan kan je mogelijk overwegen om met dezelfde doelen in gedachte een psycholoog op te zoeken, deze kan je vinden op:

https://www.depsycholoog.nl/

Succes

Parttime werk zoeken, wat zijn daar de voordelen van?

Er zijn veel mensen in Nederland die in plaats van een volledige baan voor parttime werk kiezen. Ze hebben dan meer tijd om andere dingen te doen, zoals het verzorgen van de kinderen. Of mensen zijn niet in staat om een volledige werkweek te kunnen werken, waardoor ze aangewezen zijn op een parttime baan. Het is meestal makkelijker om parttime werk te vinden dan fulltime werk. Ben jij op zoek naar parttime werk, of wil je er meer over weten? Lees dan vooral verder! Klik hier om verder te lezen »

3 tips om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, zal je waarschijnlijk veel sollicitatiebrieven naar verschillende werkgevers sturen. Bij lang niet al je pogingen word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, maar in sommige gevallen is dat wel zo.

Dan kan het best spannend zijn om op dat gesprek te komen. Je moet jezelf immers goed profileren en promoten, om ervoor te zorgen dat je wordt aangenomen. Daarom kun je hier drie tips vinden ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek! Klik hier om verder te lezen »

4 Tips Voor Maximaal Resultaat met de Vacaturebank

Je inschrijven bij een vacaturebank is een effectieve manier om interessante vacatures te vinden en aan een leuke, nieuwe baan te komen. Op het web zwermt het van de vacaturebanken. Zelfs in deze economisch zware tijden liggen de banen wel degelijk voor het oprapen! Je moet alleen weten waar te zoeken. En je moet volhouden, de zoektocht nooit opgeven.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen zo nu en dan eens naar een vacaturebank te surfen om naar vacatures te speuren. De kans dat je iets aantrekkelijks tegenkomt is vrij groot. Echter, het kan effectiever. Wanneer je het goed aanpakt kun je veel meer profijt halen uit deze online vacaturedatabases en maak je de kans op het vinden van een nieuwe baan een stuk groter.

Hoe? Volg de volgende vier tips en je zet een reuzenstap in de goede richting!

 

Klik hier om verder te lezen »

Aan het solliciteren? Wij Helpen je Op Weg met dit Voorbeeld CV!

Een voorbeeld cv kan bijzonder nuttig zijn voor iemand die net komt kijken in de wereld van vacatures en sollicitatiebrieven. Maar ook de meer ervaren sollicitant kan nog baat hebben bij een voorbeeld cv; hij of zij kan hem gebruiken om het eigen cv te verbeteren, aan te passen.

Het ziet er zo eenvoudig uit, een curriculum vitae. Een bescheiden document van hoogstens 2 a4’tjes, waarop de benodigde informatie overzichtelijk wordt gepresenteerd in keurige rijen en kolommen. Op het oog lijkt het niet veel werk.

Maar schijn bedriegt. Over opmaak en opbouw van het cv dient goed te worden nagedacht, wil je de aandacht trekken van je beoogde nieuwe werkgever. Belangrijk dus om de nodige aandacht te besteden aan het opstellen van je cv!

In dit artikel leiden we je stap voor stap langs de verschillende onderdelen van je cv aan de hand van een voorbeeld cv. Voor we echter beginnen aan dit voorbeeld cv eerst nog een paar opmerkingen over opmaak en opbouw.
Klik hier om verder te lezen »