create counter
header

Sollicitatiegesprekken

Alles over hoe je zo goed mogelijk presteert op een sollicitatiegesprek

6 Tips voor een Soepel sollicitatiegesprek!

Sollicitatiegesprekken behoren waarschijnlijk tot de spannendste gesprekken die je in je leven hebt. Ze bepalen voor een groot deel of je die ene geweldige baan krijgt of niet. Je moet je er goed op voorbereiden en de juiste indruk weten te maken tijdens het gesprek. Maar zenuwen krijgen bij veel mensen de overhand.

Ben jij ook zenuwachtig voor je sollicitatiegesprek? Geen nood; wij hebben hier 6 geweldige tips voor je op een rijtje gezet. Door deze tips toe te passen verloopt jouw sollicitatiegesprek op rolletjes, en onderscheid je je van de rest. Succes alvast met je sollicitatiegesprek!

Klik hier om verder te lezen »

Bereid Je voor Op Je Sollicitatiegesprek met deze vragen!

Een sollicitatiegesprek is over het algemeen niet zo heel erg populair. Toch zijn ze onvermijdelijk. Voor een werkgever is een sollicitatiegesprek vitaal. In een sollicitatiebrief kun je namelijk uren nadenken over hoe je iets zo goed mogelijk zegt. Anderen kunnen zelfs voor jou de sollicitatiebrief schrijven of, in minder extreme gevallen, bewerken.

In een sollicitatiegesprek test een werkgever of degene die het sollicitatiegesprek afneemt in hoeverre jij gepast bent voor de functie waarvoor je solliciteert. Er wordt vrijwel altijd verwezen naar de sollicitatiebrief die je hebt geschreven. Een interviewer probeert informatie over jou te verkrijgen door middel van het stellen van vragen. Dit is niet altijd even leuk, want je krijgt niet voor je gesprek een lijstje met vragen die je kunt voorbereiden.

Klik hier om verder te lezen »

Verschillende Tips en Trucs voor Je Sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek voelt vaak erg ongemakkelijk. Je komt binnen met zwetende handen, en ondanks dat je je goed voorbereid had, weet je niet wat voor antwoord je moet geven op de vraag van de persoon tegenover je. Je staat met een mond vol tanden en het enige wat in je op komt is welke tram je moet pakken om terug naar huis te komen. Het lijkt een ramp.

Maar het hoeft niet zo te zijn. Een sollicitatiegesprek is een kans om meer informatie te geven aan de werkgever en nog een betere indruk te maken dan je al hebt gedaan met je brief. Want je bent uitgenodigd op gesprek, dus je brief heeft al een positieve indruk achtergelaten.

Klik hier om verder te lezen »

In 3 Stappen op Weg naar Werk – Succes Gegarandeerd!

Werk: we hebben er allemaal wel eens genoeg van. Reikhalzend kijken we uit naar het weekend. Rustig, ontspannen op de bank zitten, de voeten omhoog, een leuke film op tv. Even hoeven we helemaal niets te doen. Even geen gezeur meer aan de kop.

Als je dit gevoel je bekend voorkomt, ben je een bevoorrecht mens: je hebt immers werk, je bent lekker bezig gedurende de week, en dat moment op vrijdagavond dat je de boel de boel kunt laten: het voelt als een welverdiende beloning.

Je zult maar geen werk hebben! Dan zit je toch een stuk minder ontspannen voor de buis. De rust voelt niet als rust. Bovendien: er dient geld verdient te worden!

Maar werk vinden is, zeker in deze economisch zware tijden waarin de vacatures dun gezaaid zijn, makkelijker gezegd dan gedaan. Toch: niet bij de pakken neer gaan zitten! Volg de volgende drie stappen en je hebt zo weer een nieuwe baan!

  • Stap 1: Op zoek naar vacatures
  • Stap 2: Het schrijven van een sollicitatiebrief en cv
  • Stap 3: Het sollicitatiegesprek

 

Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatiegesprek? 5 Dingen die je Absoluut NIET moet doen!

Het sollicitatiegesprek: op de bruiloft na misschien wel het meest favoriete onderwerp van veel schrijvers van Hollywood comedy’s. Niet verwonderlijk: tijdens een sollicitatiegesprek staat er veel op het spel, de druk is hoog, een prima voedingsbodem voor pijnlijke situaties.

Maar hoezeer de hoofdpersoon zijn gesprek ook verknalt, uiteindelijk blijkt de grote baas bijzonder gecharmeerd en wordt alle onhandigheid beloond met die felbegeerde baan. Het verhaal moet immers door…

In het echte leven gaat het uiteraard niet zo (helaas). Wie zijn sollicitatiegesprek verpest, kan fluiten naar die aanlokkelijke functie. Het ‘U hoort nog van ons’ dat je meekrijgt tijdens het handen schudden, moet je hoogst waarschijnlijk ironisch opvatten.

In dit artikel lees je welke vijf blunders je absoluut moet zien te vermijden wil je succes hebben met je sollicitatiegesprek. In één moeite door leer je zo wat je vooral wel moet doen tijdens je eerstvolgende gesprek.

Klik hier om verder te lezen »