create counter
header

Sollicitatiebrieven

Alles over het schrijven en versturen van sollicitatiebrieven.

De Beste Openingszin voor Je Sollicitatiebrief met Onze tips!

Voor veel teksten en artikelen geldt: de titel en de eerste zin trekken de aandacht. Als deze niet goed zijn, of saai, is de kans groot dat veel lezers niet eens beginnen aan de rest van de tekst. En dat is natuurlijk zonde als de rest van je tekst wél heel interessant is. Een goede openingszin is dus van groot belang.

Dat geldt ook voor je sollicitatiebrief. De eerste zin zet vaak de toon van de rest van je brief. Jouw openingszin kan jouw brief laten opvallen tussen die vele andere brieven. En opvallen is uiteraard wat je wilt doen bij een sollicitatie; jíj wilt namelijk die baan! Lees daarom in dit artikel hoe je een goede openingszin voor je sollicitatiebrief kunt bedenken. Klik hier om verder te lezen »

Een Goede Sollicitatiebrief Schrijven – Zo Doe Je dat!

Solliciteren is iets wat we allemaal wel eens in ons leven moeten doen. De meeste mensen vinden sollicitatiebrieven schrijven vrij lastig. Een sollicitatiebrief schrijven kan ook spannend zijn, omdat je droombaan ervan afhankelijk is.

Iedereen wilt natuurlijk een goede sollicitatiebrief schrijven. Er is tegenwoordig veel competitie wanneer je gaat solliciteren voor een functie. Er zijn echter wel manieren om te zorgen dat jouw sollicitatiebrief een goede sollicitatiebrief wordt. Zelfs als het de eerste keer is dat je een sollicitatiebrief schrijft, kan hij nog steeds erg goed en professioneel zijn. Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatiebrief voor Stage schrijven? Bekijk Ons voorbeeld!

Een sollicitatiebrief schrijven voor een stage is vaak vrij lastig. Veel mensen hebben moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief. Dit komt door verschillende dingen. Ten eerste is het aangeven van jouw beste punten iets wat veel mensen lastig vinden. Ze willen genoeg over zichzelf vertellen en uitleggen waarom ze geschikt zijn voor de stage, maar ze willen niet over zichzelf opscheppen. Soms zijn mensen dus te bescheiden en laten ze in hun brief niet zien wat ze kunnen. Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatiebrief: Alles over Wat Er Wel en Niet in Je Brief Moet

Iedereen moet er wel eens eentje schrijven: de sollicitatiebrief. Het kan best wel frustrerend zijn, omdat deze brief kan bepalen of jij wel of niet de baan van je dromen krijgt. Veel mensen hebben moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief. Het is lastig om je talenten te noemen zonder onrealistisch of arrogant over te komen. Daarnaast bestaat er een kans op afwijzing, wat natuurlijk nooit leuk is.

Een sollicitatiebrief bepaalt of jij wordt aangenomen bij een bedrijf. Vaak bepaalt de brief eerst of je op gesprek mag komen. In dit gesprek kan je iets meer vertellen over jezelf en de inhoud van je brief. Gepaard met je sollicitatiebrief komt een CV. CV staat voor curriculum vitae en is een chronologisch overzicht van je werkervaring, opleidingen en activiteiten die je buiten je opleiding of werk om hebt gedaan.

Klik hier om verder te lezen »

Je Sollicitatiebrief Perfect afsluiten; Zo Doe Je dat!

Een sollicitatiebrief schrijven is een vaardigheid die voor iedereen nodig is. Er zal altijd een moment zijn waarop je er toch echt aan moet beginnen. Met het schrijven van een sollicitatiebrief geef je verschillende dingen aan: je geeft je interesse in de functie aan en je beschrijft waarom jij geschikt bent voor deze functie. Een sollicitatiebrief schrijven is niet altijd even makkelijk.

Er zijn verschillende punten waar over het algemeen veel mensen rekening mee moeten houden. Hieronder vallen onder andere de inleiding en de afsluiting. Vaak is het lastig om te weten waar je moet beginnen of hoe je moet eindigen.

Klik hier om verder te lezen »

Wat Is de Beste Opbouw van een sollicitatiebrief?

Stel je voor dat je een presentatie moet houden over jezelf. Wat zou je vertellen? Hoe zou je beginnen? Welke punten zou je zeker weten weglaten? Een sollicitatiebrief is eigenlijk een soort presentatie van jezelf op papier. Je presenteert deze keer alleen niet voor een klas of collega’s, maar voor een groep mensen, of één persoon, die je brief beoordeelt.

Door je sollicitatiebrief met een presentatie te vergelijken wordt het schrijven ervan al wat makkelijker. Een presentatie voor middelbare scholieren is niet gevuld met nette woorden en lastige termen. Zo is jouw sollicitatiebrief ook niet gevuld met sms-taal, flauwe grapjes en vreemde woordspelingen.

Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatiebrief Schrijven Voor Een Stage? Gebruik Onze Tips!

Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar als je ergens stage wilt lopen zal je ook een sollicitatiebrief moeten schrijven! Een organisatie of bedrijf moet goed kunnen weten waarom jij stage bij hen wilt lopen en wat jij hen te bieden hebt.

Dat doe je allereerst in een sollicitatiebrief, om vervolgens hopelijk op gesprek uitgenodigd te worden. Daar kun je je enthousiasme nog uitgebreider overbrengen. Maar eerst zullen we je helpen bij het schrijven van een sollicitatiebrief voor je stage. Lees hier meer over de verschillende soorten brieven voor een stage en wat je zoal in je brief moet schrijven.

Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatiebrief Maken? Lees Hier Alles Wat Je Moet Weten!

Stel je voor: je bent aan het rondkijken naar een baan die bij jouw interesses en talenten past. Plots valt je oog op een vacature. Deze vacature sluit precies aan op wat je wilt en lijkt een geschenk uit de hemel te zijn! Goed loon, dicht bij huis en een geweldige functie. De nodige diploma’s en kwalificaties heb jij ook al in de pocket, dus laat die baan maar komen!

Een kleine tegenvaller is dat je niet direct achter het bureau of op deze locatie kunt gaan werken. Je moet eerst een sollicitatiebrief schrijven. Je moet aangeven wat je goed kunt, waarom je deze baan zo graag wilt en waarom jij geschikter bent dan alle andere kandidaten. Ineens is die baan niet meer zo heel dichtbij.

Klik hier om verder te lezen »

Sollicitatiebrief Engels Schrijven? Lees Hier Verschillende Tips!

De hele wereld lijkt wel Engels te spreken! Tegenwoordig kan je de straat niet meer op zonder Engelse teksten te zien op reclameborden, meldingen in de trein of op de voorpagina’s van tijdschriften. Wanneer je naar de radio luistert, is de kans groter dat je een Engels nummer hoort dan dat je een Nederlands nummer hoort. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die hun radio op 100% NL zetten, maar over het algemeen is dit het geval.

Klik hier om verder te lezen »

Bekijk Hier De Beste Voorbeelden Van Sollicitatiebrieven!

Het schrijven van een sollicitatiebrief is een lastige taak, maar wel eentje die je meerdere keren zult moeten vervullen. Iedereen is op een punt in zijn leven wel op zoek naar een baan. Of je nu net afgestudeerd bent of je baan kwijt bent geraakt; zonder werk kun en wil je niet zitten!

Daarom moet je weten hoe je een goede sollicitatiebrief moet schrijven. Om je te helpen hebben we in dit artikel twee voorbeelden voor je. Eén sollicitatiebrief zit vol met fouten die iedereen wel eens maakt. Door deze fouten te herkennen kun je ze in je eigen brief voorkomen. Daarna lees je een brief die wél goed in elkaar zit. Zo kun jij ook straks de beste sollicitatiebrief schrijven!

Klik hier om verder te lezen »