create counter
header

CV tips

Alles over curriculum vitae’s

CV schrijven? Gebruik Onze Voorbeelden voor het Beste CV!

Bij het solliciteren naar een nieuwe baan besteden mensen vooral aandacht aan hun sollicitatiebrief. Die is natuurlijk heel belangrijk; daarin zet je jouw motivatie en capaciteiten voor de functie uiteen. Zonder goede motivatie wordt het lastig om een baan te krijgen. Ook het sollicitatiegesprek krijgt veel aandacht.

Maar wat je misschien over het hoofd ziet, is dat werkervaring minstens even belangrijk is als motivatie. En je werkervaring beschrijf je in je CV. Wij zien dat mensen vaak te weinig tijd besteden aan het goed opmaken van hun CV, terwijl dit helemaal niet moeilijk is. Lees daarom hier voorbeelden van goede CV’s! Klik hier om verder te lezen »

Naast Je Brief een Goed CV schrijven? Lees Onze tips!

Tijdens je sollicitatiegesprek moet je veel vragen beantwoorden. Voorgaand aan je sollicitatiegesprek schrijf je je sollicitatiebrief. In deze brief vertel je over je motivatie voor de functie die je wilt uitvoeren. Daarna heb je het over je talenten en interesses. Worden er nog specifieke vragen gesteld in de vacature, dan beantwoord je deze netjes in je brief.

Maar wanneer geef je antwoord op de vragen die aan het begin van dit artikel gesteld werden? Je zegt hier niets over in je sollicitatiebrief, want er is eigenlijk geen ruimte voor. Daarom bestaat er een CV. Een CV is een overzicht van je opleidingen, werkervaring en speciale bezigheden die je had voordat je je aanmeldde voor deze nieuwe functie. Klik hier om verder te lezen »

CV opstellen? Gebruik dit Handige template!

Stel, je gaat solliciteren. Er zijn een paar dingen die je moet doen om je sollicitatie succesvol te maken. Waar denk je dan aan? Het eerste wat er waarschijnlijk in je opkomt om op te sturen is een sollicitatiebrief. In een sollicitatiebrief zet je verschillende zaken uiteen, die ervoor zorgen dat een potentiële werkgever jou wil aannemen.

In je sollicitatiebrief zet je onder andere waarin je geïnteresseerd bent, wat je talenten zijn en waarom je wilt solliciteren naar de baan waar je nu naar solliciteert. Je legt uit wat jou de beste kandidaat maakt wanneer het gaat om het vervullen van de functie waar je naar solliciteert. Maar je sollicitatiebrief is niet het enige wat je meestuurt. Je stuurt ook je CV op.

Klik hier om verder te lezen »

Voorbeeld van een perfect curriculum vitae

Als je gaat solliciteren moet je aan de sollicitatiebrief meestal een curriculum vitae toevoegen. Indien je dit niet doet zullen de meeste bedrijven je sollicitatie niet eens in overweging nemen. Het curriculum vitae (ook wel CV) geeft informatie over wat jij in het verleden allemaal gedaan hebt.

Iemand die jouw curriculum vitae leest komt dus een hoop over jou te weten. In het curriculum vitae staan over het algemeen persoonlijke gegevens (geboortedatum, waar je woont, e-mailadres, telefoonnummer, of je getrouwd bent) en informatie over jouw opleidingen (studie, cursussen) en werkverleden (bij welke bedrijven je gewerkt hebt). Klik hier om verder te lezen »

Stel een perfect CV op met deze 6 tips

Het is ‘normaal’ om bij je sollicitatiebrief een CV te sturen. De meeste bedrijven stellen dit zelfs verplicht. Als je dit niet doet zal je waarschijnlijk niet voor de baan gekozen worden. CV staat voor curriculum vitae en je kan het vergelijken met een uitgebreid persoonlijk visitekaartje.

Degene die jouw CV leest komt meer over jou te weten. Er staan meestal enkele algemene gegevens op (persoonlijke informatie zoals je geboortedatum en of je getrouwd ben) en specifieke informatie (welke opleiding je gedaan hebt, waar je gewerkt hebt). Daarnaast is er nog ruimte voor referenties en eigen invulling. Klik hier om verder te lezen »

Je CV succesvol opstellen

We willen allemaal uiteindelijk een baan die we interessant en leerzaam vinden, en het liefst ook eentje die genoeg verdient. Er is altijd vraag naar mensen die een baan willen vervullen. Toch blijken er veel mensen te zijn die solliciteren erg lastig vinden.

Zo is er het opstellen van je CV. Veel mensen blijken hier moeite mee te hebben. Wat is het verschil tussen je CV en een sollicitatiebrief? Wat zet je wel en niet op je CV? Waar moet je op letten als je je CV opstelt? Hoe lang mag je CV ongeveer zijn? Dit en nog meer vragen behandelen we vandaag. Wil je dus weten hoe jij je CV moet opstellen, lees dan snel verder. Klik hier om verder te lezen »

Show jouw Unieke Vaardigheden: een CV Voorbeeld

Op deze pagina vind je een cv voorbeeld van een vaardigheden-cv. In een vaardigheden-cv leg je, de naam zegt het al, de nadruk op je vaardigheden, competenties en prestaties. Dit in tegenstelling tot het normale chronologische cv waarin de aandacht in de eerste plaats uitgaat naar je werkervaring.

Waarom zou je een vaardigheden-cv insturen in plaats van een standaard-cv? In de volgende situaties komt eerstgenoemde cv goed van pas:

  • Je bent een starter op de arbeidsmarkt en beschikt nog niet over heel veel werkervaring;
  • Je beschikt niet over de juiste werkervaring voor de functie waar je naar solliciteert, bijvoorbeeld omdat je een carrièreswitch wilt maken;
  • Je hebt een gat in je cv en dit gat kun je onzichtbaar maken door de chronologische volgorde los te laten;
  • Je hebt een tijdje als freelancer gewerkt; welke vaardigheden heb je in deze periode ontwikkeld?

In het onderstaande cv voorbeeld laten we je zien waar een goede vaardigheden-cv aan moet voldoen. Een cv voorbeeld van een chronologisch cv vind je hier.

 

Klik hier om verder te lezen »

Waarom een Gat in je Curriculum Vitae Geen Ramp Hoeft te Zijn

Heb je een gat in je curriculum vitae? Dat is geen reden om direct in paniek te raken. De vaststelling dat je zeker niet de enige bent, werkt al geruststellend. Veel Nederlanders hebben te maken gehad met periodes in hun leven waarin ze niet werkzaam waren.

Dat er een gat in het curriculum vitae ontstaat kan meerdere redenen hebben.

  • Ziekte (van jezelf of een naaste)
  • Werkloosheid
  • Ontslag
  • Sabbatical
  • Reizen
  • Bewust een periode thuis om voor de kinderen te zorgen

Helemaal niet zo raar dus als je met een gat in je cv rondloopt. Pas wanneer dat gat erg groot wordt, kun je tegen problemen aanlopen tijdens sollicitaties.

In dit artikel vertellen we hoe je met een gat in je cv moet omgaan in je sollicitatiebrief en je curriculum vitae. Tot slot geven we nog enkele tips voor het ‘opvullen’ van het gat.

 

Klik hier om verder te lezen »