create counter
header

Parttime werk zoeken, wat zijn daar de voordelen van?

Er zijn veel mensen in Nederland die in plaats van een volledige baan voor parttime werk kiezen. Ze hebben dan meer tijd om andere dingen te doen, zoals het verzorgen van de kinderen. Of mensen zijn niet in staat om een volledige werkweek te kunnen werken, waardoor ze aangewezen zijn op een parttime baan. Het is meestal makkelijker om parttime werk te vinden dan fulltime werk. Ben jij op zoek naar parttime werk, of wil je er meer over weten? Lees dan vooral verder!

Wat houdt parttime werk precies in?

Zoals de naam al aangeeft bestaat parttime werk uit een onvolledige baan. Een fulltime baan bestaat meestal uit 40 uur of meer werk per week. Een parttime baan, ook wel deeltijd baan genoemd, ligt vaak tussen de 12 en 36 uur per week, wat dus aanzienlijk minder is dan een fulltime baan. Met een parttime baan heb je dus meer tijd voor andere zaken. Sommige mensen nemen zelfs een parttime baan als ‘bijbaantje’, wanneer ze nog een volledige of een omvangrijkere deeltijdbaan hebben! Voor werkgevers zijn parttimers voordelig, omdat ze makkelijk een medewerker kunnen inhuren en weer kunnen ontslaan. Als een parttime medewerker ontslagen wordt, valt er immers niet zoveel productie weg omdat deze persoon minder werkte.

Waarom parttime werken?

Mensen kunnen erg veel verschillende redenen hebben om voor een parttime baan te kiezen. Soms hebben ze er zelf invloed op, in andere gevallen worden mensen in een parttime baan ‘gedwongen’. Enkele redenen om parttime werk te zoeken zijn de volgende:

 

  • Meer tijd over houden voor andere zaken, zoals het opvoeden van kinderen. Vooral vrouwen in Nederland werken parttime, omdat in ons land meestal de vrouwen het opvoeden van de kinderen voor hun rekening nemen. Maar ook onder mannen groeit het aantal met parttime werk.
  • De baan van keuze is alleen beschikbaar in deeltijd. Sommige functies worden alleen in deeltijd aangeboden, waardoor sommige mensen toch maar parttime gaan werken. Ze vinden de baan waar hun oog op viel in dat geval belangrijker dan een fulltime baan.
  • Een parttime baan naast de gewone baan. Er zijn mensen die heel graag werken om bijvoorbeeld extra geld te verdienen. Ze kunnen er dan voor kiezen om een deeltijdbaan naast de gewone baan te nemen. De gewone baan kan dan een fulltime of ook een parttime baan zijn.
  • Door gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Voor sommige mensen is het gewoon fysiek niet mogelijk om een fulltime baan te werken. Zij gaan dan op zoek naar een parttime baan om toch nog geld te verdienen.

Parttime werk zoeken

Als je op zoek wilt naar parttime werk, moet je wel weten waar je goed kunt zoeken. Gelukkig zijn er veel websites waarop je specifiek kunt zoeken naar parttime banen. Enkele voorbeelden hiervan zijn www.parttimewerk.nl, www.uitzendbureau.nl/parttime en www.bijbaan.nl/parttime-overdag. Hier kun je natuurlijk ook weer sorteren op verschillende sectoren, functies en vereiste opleidingen. Het is ook nog mogelijk om naar een uitzendbureau toe te gaan, zoals een vestiging van Randstad. Daar kun je direct informatie winnen over jouw mogelijkheden van parttime werk.

Leer de ‘magische formule’ voor het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven

Perry Kroes is een autoriteit op het gebied van solliciteren, een cv opstellen en het vinden van je ideale baan.

In zijn baanbrekende methode leer je onder andere:

  • Hoe je jezelf kunt verkopen zonder op te scheppen
  • De ‘magische sollicitatiebrief-formule’ uitgelegd in 10+1 regels
  • De indeling van de moderne sollicitatiebrief- en email
  • En nog veel, veel meer!

Perry’s Sollicitatie Handboek Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *