create counter
header

Op zoek naar een baan in de buurt?

Een baan is voor iedereen weer anders. Het kan simpelweg een manier zijn om geld te verdienen, maar vaak hebben mensen ook nog andere redenen om de baan te doen die ze nu doen. Veel mensen zijn enthousiast over hun baan. De meeste mensen vinden een aantal zaken extra belangrijk wanneer ze kijken naar de baan die ze hebben. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • De inhoud van de baan is essentieel. Dit is het soort werk dat uitgevoerd wordt en het idee erachter. Wetenschappers hebben bijvoorbeeld echt een passie voor hetgene wat ze onderzoeken, en kappers genieten ervan om hun klanten het kapsel van hun dromen te geven.
 • Daarnaast is het team waarin iemand werkt van groot belang. Je baan kan nog zo leuk zijn, als je collega’s allemaal over elkaar en jou aan het roddelen zijn of je simpelweg geen klik hebt, wordt je werk een stuk minder interessant.
 • Als derde bespreken we de werkomstandigheden. Veel mensen geven aan dat een schone en opgeruimde werkplek zorgt voor een groep mensen die efficienter werkt.
 • Daarnaast is een baan in de buurt een groot voordeel. Sommige banen keren bijvoorbeeld geen reisvergoeding uit, wat maakt dat je een stuk minder verdient wanneer je twee uur per dag reist om op je werk te kunnen komen.

Redenen voor een baan in de buurt

De mensen die een baan hebben in de buurt kunnen erover meepraten; een baan in hetzelfde dorp is zo veel prettiger dan een baan verderop. Waarom hebben mensen nu zo graag een baan in de buurt? Het heeft voornamelijk met de reistijd te maken. Zoals hiervoor al beschreven wordt, kun je salaris mislopen op het gebied van reisvergoeding wanneer je ver weg woont.Verder hoef je, wanneer je een baan in de buurt hebt later op te staan, iets waar menig mens van droomt. Daarnaast heb je ook nog eens meer tijd voor andere dingen, zoals je kinderen naar school brengen of het kijken van een aflevering van je favoriete serie.

Maar ook als het niet gaat om de tijd die je hebt, hebben mensen nog hun redenen om in de buurt te gaan werken. Zo zijn de benzinekosten lager. Bovendien is het eenvoudig voor een medewerker om even heen en weer te gaan om iets op te halen wat hij of zij vergeten is wanneer deze medewerker in de buurt woont.

Een baan in de buurt blijkt voor nog veel mensen erg belangrijk. Je wilt niet dat je moet verhuizen omdat jij of je partner een nieuwe baan heeft in Groningen terwijl je net gezellig samen in Zeeland in een hutje op de hei zit. Hoe vind je nu zo’n baan in de buurt? Lees hier meer over het solliciteren naar een baan in de buurt.

Een baan in de buurt vinden

Een baan in de buurt vinden is eenvoudiger dan je denkt. Er zijn verschillende redenen waarom mensen over het algemeen niet al te veel problemen hebben met het solliciteren in de buurt. Hieronder staan er twee van opgesomd:

 • Werkgevers hebben er voordeel aan: het is voor werkgevers ook erg prettig wanneer je in de buurt werkt. Ze hoeven amper reiskosten te betalen. Ook kost het weinig moeite om, wanneer je je bijvoorbeeld verslapen hebt, naar je werk te gaan en alsnog bijna de complete werkdag mee te pakken.
 • Er zijn genoeg vacatures: online vacaturebanken focussen zich juist op banen in jouw omgeving. Er wordt dus zeker wel wat aangeboden. Deze vacatures zijn over het algemeen niet populairder dan andere vacatures.

Natuurlijk is het niet altijd eenvoudig om zomaar een baan in de buurt te vinden. Hoe kan dit dan weer komen? We hebben ook de tegenslagen van het zoeken naar een baan in de buurt voor je op een rijtje gezet:

 • Geen baan die bij je past: omdat je gaat solliciteren in een beperkte ruimte, wordt het aantal vacatures natuurlijk ook veel minder. Op het moment dat je dan gaat rondkijken, is de kans groter dat je alleen vacatures tegenkomt die je niet interesseren.
 • Geen vacature voor jou beschikbaar stel je voor! Er is een bedrijf dat jij zeer interessant vindt en waar je graag wilt werken. Het vervelende is alleen dat ze in het filiaal bij jou in de buurt geen mensen meer zoeken. Dit betekent verhuizen, maar dal wil je natuurlijk niet!

Er zijn dus twee kanten van het verhaal over het zoeken naar een baan in de buurt. Aan de ene kant zijn er zeker wel plekken om te werken voor de persoon die gaat solliciteren, maar aan de andere kant zijn niet alle vacatures geschikt voor je en ben jij niet geschikt voor elke vacature.

Je kunt zorgen dat je wordt aangenomen in de buurt door je bijvoorbeeld op te geven bij een lokale vacaturebank. Deze houdt goed in de gaten of er al een baan beschikbaar is. Naast het opgeven bij een lokale vacaturebank is netwerken de ultieme manier om een baan in de buurt te bemachtigen. Doordat jij veel mensen kent en mensen jou kennen, hoor jij het als één van de eersten wanneer er een plekje is vrijgekomen in het gebied waar jij ook geïnteresseerd in bent.

Afsluiting

Het solliciteren naar een baan in de buurt blijkt het dus waard, maar is niet altijd eenvoudig. Mensen gaan graag in de buurt werken, omdat ze meer geld en tijd hieraan overhouden. Over het algemeen zijn er wel vacatures beschikbaar, maar is het nog maar de vraag of de sollicitant en de vacature elkaar liggen. Je kunt je opties uitbreiden door je aan te melden voor berichten van de lokale vacaturebank en door te netwerken.
Succes met solliciteren!

Leer de ‘magische formule’ voor het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven

Perry Kroes is een autoriteit op het gebied van solliciteren, een cv opstellen en het vinden van je ideale baan.

In zijn baanbrekende methode leer je onder andere:

 • Hoe je jezelf kunt verkopen zonder op te scheppen
 • De ‘magische sollicitatiebrief-formule’ uitgelegd in 10+1 regels
 • De indeling van de moderne sollicitatiebrief- en email
 • En nog veel, veel meer!

Perry’s Sollicitatie Handboek Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *