create counter
header

Vinden en Gevonden Worden Bij Nationale Vacaturebank

De Nationale Vacaturebank is een van de grootste banensites van Nederland en vorig jaar voor het vierde jaar op rij gekozen tot de populairste.

Het aanbod van de site telt duizenden vacatures in alle mogelijke branches, en iedere dag komen er zo’n duizend nieuwe vacatures bij. Ook voor stages en bijbanen kun je bij de Nationale Vacaturebank terecht.

Voor de werkzoekende is een account aanmaken bij de Nationale Vacaturebank altijd een goed idee. Via een vacaturesite als deze kom je op een bijzonder makkelijke manier aan interessante vacatures. Bovendien is de database zo groot dat je altijd wel iets vindt dat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

In onderstaande tekst vertellen we je hoe je jouw droombaan kunt vinden op de populairste vacaturesite van ons land.

 

Uitgebreid zoeken bij de Nationale Vacaturebank

Op het moment van schrijven staan er 16.665 vacatures op de Nationale Vacaturebank. Hoe pluk je de vacatures die voor jou het meest interessant zijn uit dit enorme aanbod?

De zoekfuncties van de site zijn gelukkig heel gebruiksvriendelijk. Je kunt je zoekopdracht op alle mogelijke manieren specificeren door een of meerdere van de volgende criteria in te vullen:

 • Functienaam
 • Functiegroep/branche
 • Werkgever
 • Locatie (provincie en/of stad)
 • opleidingsniveau
 • Vacaturenummer

Ook is het mogelijk om op losse woorden of woordcombinaties te zoeken. Op die manier kun je bijvoorbeeld vacatures vinden die aansluiten bij jouw specifieke kwaliteiten en vaardigheden. Zo krijg je met een paar tikken op je toetsenbord alle vacatures waarin de werkgever op zoek is naar iemand die bijvoorbeeld assertief is of een commerciële instelling heeft.

Daarnaast kun je de zoekopdracht op deze manier nog verder specificeren door bijvoorbeeld op ‘Adviseur’ EN ‘HR’ te zoeken. Je krijgt dan alle vacatures waarin beide woorden voorkomen, dus zowel ‘Adviseur’ als ‘HR’.

De enorme berg aan baanadvertenties wordt met behulp van deze handige zoekfunctie al snel teruggebracht tot een behapbaar stapeltje. Als het goed is beantwoorden deze volledig – of in ieder geval voor het grootste gedeelte – aan de baan waarnaar je op zoek bent.

 

Solliciteren via de Nationale Vacaturebank

Solliciteren via de Nationale Vacaturebank is al net zo makkelijk als zoeken. Wanneer je op de button onder de vacaturetekst drukt, wordt je in de meeste gevallen doorgelinkt naar de website van het bedrijf in de kwestie. Je sollicitatiebrief en cv dien je vervolgens via die site in te dienen. Alles wijst zich vanzelf.

Lees wel eerste de vacaturetekst op de site van de Nationale Vacaturebank goed door. Wanneer je een goed beeld hebt van wat de functie precies inhoudt en naar wat voor persoon ze op zoek zijn, ben je beter in staat een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Ook handig: onder iedere vacaturetekst plaatst de Nationale Vacaturebank een rijtje met gerelateerde vacatures. Misschien zijn deze ook iets voor jou?

 

Gevonden worden bij de Nationale Vacaturebank

Vinden en gevonden worden – dat zou het motto kunnen zijn van de vele vacaturebanken die zich op het net bevinden. De Nationale Vacaturebank is er namelijk niet alleen voor werkzoekenden, maar ook voor bedrijven die op zoek zijn naar personeel.

Op de site heb je de mogelijkheid je cv te plaatsen. Dit maakt het mogelijk voor werkgevers om je te vinden in de cv-database van de Nationale Vacaturebank. Maak je cv dus zo specifiek mogelijk en geef aan waar jij naar op zoek bent, zodat je makkelijk gevonden kunt worden door verschillende topwerkgevers. Voor je het weet vind je een interessante aanbieding in je inbox!

Daarnaast maakt het aanmaken van een cv op de website het makkelijker om te solliciteren. Immers, je hebt je cv nu altijd achter de hand, zodat je hem direct naar de werkgever kunt toesturen wanneer je op een vacature reageert.

Je kunt ervoor kiezen een reeds door jou gemaakt cv up te loaden naar de website, maar je kunt ook een geheel nieuw cv aanmaken met behulp van de handige tool van de Nationale Vacaturebank. Uiteraard moet je hiervoor wel eerst een account hebben aangemaakt!

 

Vacature Alert

Elke dag opnieuw een zoekopdracht uitvoeren in de database van de Nationale Vacaturebank is misschien een beetje omslacht en het kost je ook een hoop tijd.

Gelukkig heeft de website de handige Vacature Alert in het leven geroepen. Daarmee kun je jouw zoekcriteria koppelen aan je e-mailadres. Op die manier krijg je iedere keer dat er een interessante vacature online komt te staan automatisch een mailtje dat je hierop attent maakt. Super makkelijk dus!

Een andere manier om direct bericht te krijgen van de nieuwste vacatures is via Twitter en Facebook. De Nationale Vacatureband beheert meerdere Facebook-accounts waarop de voor jou meest relevante advertenties verschijnen. En ook op je Twitter-account kun je op de hoogte gebracht worden van de meest recente ontwikkelingen op vacaturegebied.

 

Andere vacaturebanken

De Nationale Vacaturebank mag dan misschien de populairste banensite ons land zijn, ze is bij lange na niet de enige. Wanneer je ook een account aanmaakt bij onderstaande vacaturebanken heb je een nog grotere kans dat je uiteindelijk je droombaan vindt.

 • Werk.nl
 • Jobbird
 • Monsterboard
 • Intermediair
 • Jobnews
 • Eenbaan.nl
 • StepStone
 • Megajobs

Een account aanmaken is (vrijwel) altijd gratis, dus waarom zou je het niet doen?

Tot slot zijn er ook vacaturebanken die hun aanbod hebben toegespitst op een bepaalde beroepsgroep of branche. Wil je bijvoorbeeld graag voor de overheid werken dan kun je terecht op werkenvoornederland.nl of werkenbijdeoverheid.nl.

Ook voor bijvoorbeeld het onderwijs, de gezondheidszorg, de journalistiek, marketing en communicatie, en de financiële wereld heb je aparte sites die vacatures voor hun specifieke beroepsgroep online zetten.

Dat is natuurlijk heel handig, want nu is de zoekopdracht al grotendeels voor jou gespecificeerd – hoef je dat mooi zelf niet te doen.

Voordat je dus je toevlucht zoekt tot een grote, algemene banensite als de Nationale Vacaturebank loont het dus de moeite eerst naar een specifiekere vacaturebank te zoeken en daar rond te kijken. Een account aanmaken bij een grote vacaturebank blijft echter een absolute must voor een werkzoekende die serieus werk wil maken van zijn banenjacht!

Leer de ‘magische formule’ voor het schrijven van effectieve sollicitatiebrieven

Perry Kroes is een autoriteit op het gebied van solliciteren, een cv opstellen en het vinden van je ideale baan.

In zijn baanbrekende methode leer je onder andere:

 • Hoe je jezelf kunt verkopen zonder op te scheppen
 • De ‘magische sollicitatiebrief-formule’ uitgelegd in 10+1 regels
 • De indeling van de moderne sollicitatiebrief- en email
 • En nog veel, veel meer!

Perry’s Sollicitatie Handboek Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *